Káosz a pénztárgépek piacán

Még prototípus sincs...

Még senki sem tudja biztosan, milyen feltételeknek kell majd megfelelnie az új pénztárgépeknek, március végén is módosították az előírásokat. A jelenlegi bizonytalan helyzetet a kereskedők rosszallották, hiszen a gyártó még a prototípust sem készítette el, így rendelni sem lehet belőle. Várhatóan csak az utolsó pillanatban jelennek meg a boltokban az eszközök.

Még prototípus sincsA kormány által bejelentett pénztárgépcsere-programnak köszönhetően az elmúlt hónapokban jelentősen visszaesett a pénztár-gépeket árusító cégek forgalma, akik a nagy nyári rohamban sem bíznak. A pénztárgépeket használó cégek pedig eladnák a lassan elavulttá váló eszközeiket, ám ez meg a kereskedőknek nem kell, mondván, pár hónapon belül úgyis elektronikai hulladék lesz belőlük, külföldre pedig csak vesztességgel tudnák értékesíteni őket.

Csak az vesz mostanában pénztárgépet,akinek ez elkerülhetetlen - állították egybehangzóan a Napi Gazdaságnak a szektorban dolgozó vállalkozások. Ennek megfelelően kizárólag azok vannak az érdeklődők között, akik például új vállalkozást, üzletet indítanak, vagy muszáj lecserélniük a régi, már tönkrement szerkezetet. Ebből a vevőből azonban nagyon kevés van, aki mégis feltűnik, az is nagyon olcsó megoldást keres - esetleg bérlést -, amellyel kihúzza a június végén lejáró határidőig - nyilatkozta lapunknak Golány József, a Cas Tech Trade Kft kereskedelmi vezetője. Ez így van, senki sem akar egy-két hónapos használatba beleölni több tízezer forintot - egészítette ki Fehér István, az Ágens Bt. tulajdonosa.

Még március végén is módosították az előírásokat

Egyetértett ezzel Csopják Tibor, a Prof-Szer Kft. vezetője is, aki immár azt javasolja a vevőknek, hogy érdemesebb olyan eszközt vásárolni, ami - legalábbis a jelenlegi állás szerint - átalakítható lesz az új normáknak. A probléma azonban éppen az, hogy még senki sem tudja biztosan, hogy milyen feltételeknek kell majd megfelelnie az új pénztárgépeknek - magyarázta Fehér, aki hozzátette, hogy még március végén is módosították az előírásokat. A jelenlegi bizonytalan helyzetet minden kereskedő rosszallotta: nem lehet előre tervezni, amikor a gyártó még a prototípust sem készítette el, akkor rendelni sem lehet belőle, így pedig várhatóan csak az utolsó pillanatban jelennek meg a boltokban az eszközök, az alkatrészek pedig még később - ez pedig sem a vevőknek, sem az eladóknak nem érdeke.

Pontos idő

SZOLGÁLTATÁSAINK

  • Könyvelés

  • Adótanácsadás

  • Számviteli ügyintézés

  • Hivatali képviselet

  • Személyzet és Munkaügy

ELÉRHETŐSÉGÜNK

house ikon  8900 Zalaegerszeg
  Kossuth Lajos utca 62/B. I.emelet 1.

telephon ikon

  06 92 316 949  mobil ikon   06 30 981 5691

mail ikon  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Copyright © 2019 Törővel Kft. Minden jog fenntartva.