Adózási számlaszámok

Az adózók költségvetéssel szembeni kötelezettségeinek és juttatási igényeinek lebonyolítására szolgáló, a NAV adóztatási tevékenységével összefüggő számlaszámok és adónemeik 2020. július 06-tól érvényes jegyzéke.

Tájékoztatjuk, hogy az alábbi számlaszám és adónem jegyzékben a korábban (2013. január 1-től - 2013. február 14-ig) érvényes jegyzékhez képest történt változásokat kiemelten szerepeltetjük:
- számla (adónemkód) nyitása, illetve számla (adónemkód) megnevezésének módosítása esetén eltérő (piros) színnel és félkövéren,
- számla (adónem) lezárása esetén eltérő (piros) színnel és áthúzással.

Az Art. 195. § (8) bekezdése értelmében 2013. február 14-ét követően a környezetvédelmi termékdíj, energiaadó és népegészségügyi termékadóval kapcsolatos befizetéseket az állami adóhatósághoz kell teljesíteni.

Fontos változás,  hogy a magán-nyugdíjpénztári tagdíj, önellenőrzési pótlék és késedelmi pótlék beszedési számlákat a Magyar Államkincstár 2012. december 31-i hatállyal lezárta, ezért a magán-nyugdíjpénztári számlaszámokat a jegyzékből töröltük, kérjük azokra befizetéseket ne teljesítsenek!

További fontos változás, hogy lezárásra kerültek az illeték beszedési számlák is. Kérjük, hogy a továbbiakban az illetékekkel kapcsolatos  befizetéseket egységesen a NAV Illetékek bevételi számlára (adónemkód: 521) teljesítsék.

 pdf ikon

A legfrissebb jegyzék letöltéshez, megtekintéshez (ha a böngészője támogatja) kattintson az ikonra!

 

Hírcsatorna

SZOLGÁLTATÁSAINK

  • Könyvelés

  • Adótanácsadás

  • Számviteli ügyintézés

  • Hivatali képviselet

  • Személyzet és Munkaügy

ELÉRHETŐSÉGÜNK

house ikon  8900 Zalaegerszeg
  Juhász Gyula utca 6.

 mobil ikon   06 30 251 8002


mail ikon 
  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Copyright © 2022 Törővel Kft. Minden jog fenntartva.