Szűrő
 • Céges adóelengedés...?

  Céges adóelengedés: hamarosan lejár a határidő

  Június 16-án a kormány megszavazta a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, valamint jóváhagyta a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló jogszabályt, amely számos, korábban rendeletben rögzített rendelkezést tartalmaz.Ezek közül a cégek számára fontos egyik lehetőség, hogy az adó elengedésére kérelem nyújtható be, viszont már csak alig 1 hónapig - hívja fel a figyelmet a Niveus Consulting Group.

  A jogszabály rendelkezései alapján a cégek a veszélyhelyzet megszűnését követő harmincadik napig, tehát

 • Van már Cégkapuja? Ha nincs, regisztráljon!

  A 2017. január 1-jén már létező gazdálkodó szervezetnek 2017. augusztus 30-áig létre kell hozniuk és be kell jelenteniük az elektronikus kapcsolattartásra szolgáló elérhetőségüket a Rendelkezési Nyilvántartásba. 

  A cégkapu szolgáltatás

  A cégkapu szolgáltatást az ügyfélkapu mintájára, azt kiegészítve hozták létre. A kettő különbsége, hogy az ügyfélkapu elsősorban magánszemélyekhez kapcsolódik, és csak személyükön keresztül azokhoz a cégekhez, amelyek ügyeit intézik, a cégkapu pedig – nevéhez méltón - a cégekhez kapcsolódik, és a cégek ügyeinek intézésére lesz alkalmas. Míg az ügyfélkapun az adóügyek mellett más magánjellegű hivatalos ügyeket is lehet intézni, például időpontot kérni igazolványok készítéséhez, a magánszemély adóbevallását benyújtani stb., a cégkapun a cégek intézhetik majd ügyeiket, tarthatják a kapcsolatot az állammal.

  A cégkapu tehát valójában egy 300 MB-os ingyenes tárhely, amelyet a

 • Kasszánként 50 ezer Ft.....

  Kasszánként 50 ezer forint állami támogatást kaphatnak 2017. január 1-jétől az online pénztárgépek alkalmazására újonnan kötelezett vállalakozások

  a gazdasági tárca rendelete szerint, amely kedden jelent meg a Magyar Közlönyben.

  A Nemzetgazdasági Minisztérium számításai szerint mintegy 20 ezer újabb vállalkozás kötelezett 2017. január 1-jétől az online pénztárgép használatára.

  A szaktárca közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy

 • Minimálbér-emelés?

  Minimálbér-emelés: kitörünk a csapdából?

  A tervek szerint egy szakképzettséget nem igénylő munkakörben foglalkoztatott dolgozó havi 16 290 forinttal többe fog kerülni munkaadójának; ugyanez a szám a szakmunkás minimálbér esetén 34 992 forint. Ezt ki kell termelnie a cégeknek, ráadásul a minimálbér-emelések felvetik a dolgozói hierarchia többi alkalmazottjának béremelését is. A munkabérek valóban nagyon alacsonyak, de a cégek termelékenysége és a kereslet is az – nehéz lesz kimászni a csapdahelyzetből.

  Vitathatatlan, hogy a munkabérek összege rendkívül alacsony Magyarországon.

  A kormány.hu oldalról vett információk szerint, a kabinet 15 százalékos minimálbér-emelést és 4 százalékpontos munkáltatói járulékcsökkentést (szociális hozzájárulási adó) javasol 2017-re, a garantált bérminimum – melyet újabban szakmunkás minimálbérként emlegetnek - pedig 25 százalékkal nőhet jövőre.

 • ! 50 ezer Ft támogatás pénztárgépre !

  50.000 Ft támogatás  pénztárgépre

  Erős ösztönzőt adna a nemzetgazdasági tárca a taxisoknak, masszőröknek, patyolatosoknak és autószerelőknek, hogy határidőre, vagyis januárig megvásárolják vadonatúj online pénztárgépüket: 50 ezer forintos támogatást kínálnának ugyanis a gépek beszerzésére abban az esetben, ha ezt januárig megteszik. A szaktárca most kezdi meg a támogatásról szóló rendelet közigazgatási egyeztetését. Ez alapján a segítség annyit jelent majd, hogy – típustól függően – a gép árának 40–55 százalékát is kifizeti a költségvetés, persze csak akkor, ha az mindenben megfelel az új előírásoknak – írta a Világgazdaság.

  Az érintett – az NGM számításai szerint – összességében mintegy 20 ezer vállalkozásnak majd három hónapja van arra, hogy a NAV-tól üzembehelyezési kódot kérjen, illetve beszerezze az átszemélyesítésre alkalmas, modernizált pénztárgépet – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. (2016. szeptember helyett végül 2017. január a módosított határidő.)

Hírcsatorna

Copyright © 2022 Törővel Kft. Minden jog fenntartva.